Старши треньорът на Локомотив София Данило Дончич даде интервю пред БНР. Той съобщи, че се надява на положително развитие в клуба.

“За няколко минути се разбрахме с ръководството. Аз съм играл две години в Локомотив като футболист, после две години бях помощник-треньор на Драган Окука, така че сега дойде време да поема отбора като старши треньор. Надявам се да се представя още по-добре в тази роля. В България Локомотив (Сф) е моят втори дом”, информира Дончич.

“Да, отборът се намира в труден период, но ако всички тимове по света вървяха, никога нямаше да сменят треньорите. Разбира се, аз имам своите идеи, искам да играем агресивно и нападателно. Гледал съм по телевизията от Сърбия някои мачове на Локомотив (Сф), там предават българското първенство. Имам представа от състава и играта. Искам да кажа, че изпитвам голямо уважение към досегашния треньор на отбора Стойчо Стоев, с когото сме играли заедно. Голямо уважение изпитвам също към собственика г-н Иван Василев, към директора Бойчо Величков.”

“Знам, че има някакви проблеми в момента между феновете и ръководството. Много бих искал всички да сме едно цяло, да сме заедно и ще отправя такъв апел към привържениците – да подкрепят отбора и да забравят конфликта. Ще работя с помощник-треньорите от щаба на Стойчо Стоев, фактически нов ще бъда само аз в ролята на старши треньор”, завърши Дончич.